Om oss

Vännplatsen vill vara en språngbräda för människor som vill komma ut på den ordinarie arbetsmarknaden. Vi har därför ett samarbete med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och andra myndigheter, och erbjuder arbetsträning för personer med kort eller lång erfarenhet av arbetslöshet. Vi finns också till för dem som haft ett missbruk samt för dem som vill göra något för andra och vill ha sällskap.

Vännplatsen Second Hand i Torslanda drivs som ett socialt företag av IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns distrikt. Vi startade 2011 och har, och kommer alltid att ha, fokus på att stödja personer som behöver en gemenskap. Allt överskott går tillbaka in i IOGT-NTO:s arbete för ett samhälle fritt från droger.

Våra aktiva kommer från olika delar av samhället men förenas av en vilja att göra något för andra, tillsammans med andra. Hos oss kan du syssla med allt från möbelrenovering och skyltning till städning och rensning. Du kan hjälpa till med bland annat kläder och textilier, eller böcker, porslin och elektronik. Som aktiv i Vännplatsen kan du också följa med på studiebesök, auktionsresor och andra utflykter.

Mera färg åt folket! Lagom är så alldagligt.Ha ambitionen för färgrika dagar och måla över den gråa vardagen

Medlemskap
Du måste inte avlägga nykterhetslöfte för att hjälpa till hos oss. Däremot vill vi att du lovar att vara nykter och drogfri i lokalerna och i nära anslutning till verksamheten. Genom att helt ta avstånd från alkohol och andra droger kan vi erbjuda en vändplats för den som av olika skäl söker en drogfri miljö.

Vill du vara med i vår verksamhet så kom förbi och prata med verksamhetsansvariga Stefan eller Christina. Du kan också ringa dem på 070-222 70 09.
Föredrar du e-post är det vannplatsen@iogt.se.

 

 

 

 

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00